TarnovoConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Събитието се организира със съдействието на "Клуб на програмистите във Велико Търново".

05 Октомври 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Болярски, зала „Калоян“
Велико Търново 5000, ул. Стефан Стамболов № 53 А

Програма

 1. Откриваневидео
 2. Общителният програмист: Свобода, споделяне, развитие, приключение, братствоБожидар Бацоввидео
 3. Bluetooth Low Energy and the Internet of ThingsДаниел Радеввидео
 4. Обяд
 5. CSS за програмистиКрасимир Цоневвидео
 6. Unit Testing & RefactoringСветлин Наковвидео
 7. Stuff you should know about hardwareБоян Кросноввидео
 8. Кафе пауза
 9. Cooking for geeksЯна Петровавидео
 10. Arduino - the fun it brings youМариян Мариноввидео
 11. Трикове за продуктивностСтефан Къневвидео
 12. Лингвистични митовеБожидар Божановвидео
 13. Lightning talksвидео
 14. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Божидар Бацов

Божидар Бацов е софтуерен инженер, който обича Emacs, Unix (във всичките му превъплащения), zsh, Ruby, Java, Lisp и всякакви прилежащи технологии и инструменти. Любител на свободния софтуер, немската и ирландската бира, приключенските романи, ролевите игри и фантастичните филми.

Thumb image

Даниел Радев

Apple fanboy, програмист от далечната 1984, започвайки Apple II (тогава известен като Правец 82). Организатор на CocoaHeads Bulgaria и ментор в Eleven Startup Accelerator. В свободното си време пише код на Objective-C.

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Автор е на 15 книги по програмиране и технологии. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Thumb image

Боян Кроснов

Собственик на Правец 82 (1987). Състезател - BOI, IOI. CCIE. Живял и работил в 5 държави. Съосновател на StorPool. Силни страни: Мрежи, x86 неща, datacenter неща, разпределени архитектури, мениджмънт на софтуерни продукти и предприемачество. Текуща изследователска дейност: екзотични системи и програмни езици, статии и лекции на тема съхранение на данни и стартъпи. Поведение на твърди дискове и SSD, оценяване на производителността на системи.

Thumb image

Яна Петрова

Яна Петрова е човек с идеи и разнообразни интереси в областта на маркетинга, комуникациите и хората. Обича да пишв, да готви, а понякога и да ги комбинира. От 8 години и малко развива CoKitchen, а доскоро координираше OpenFest.

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

After Party

City Pub
Велико Търново 5000, ул. Христо Ботев №15

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип