TarnovoConf

Live Streaming

Гледане в друг медия плейър:

rtmp://strm.ludost.net/st/tarnovoconf (RTMP поток, поддържан от VLC и по-добрите медия плейъри)

http://strm.ludost.net/hls/tarnovoconf.m3u8 (HLS поток, поддържан от Android, iOS, както и VLC)

TarnovoConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Събитието се организира със съдействието на "Клуб на програмистите във Велико Търново".

02 Юни 2018

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хакерспейс Велико Търново

Областен център Велико Търново

Програма

  1. Кафе
  2. Откриване
  3. Agile в service-oriented компании: възможно ли е?Момчил Брашнянов
  4. Behind the curtain: Oblivious TransferЛюбомир Филипов
  5. Blockchain консенсус алгоритмиСветлин Наков
  6. Обяд
  7. Networking 30
  8. Две-три думи за RustАндрей Радев
  9. HARDWARE + SOFTWARE + EDUCATION = STARTUP @ BG #funded #opensourceНевен Боянов
  10. Кафе и разговори
  11. Текущата авторскоправна реформа в ЕС и регулацията на интернетАна Лазарова
  12. Lightning talks
  13. ZeroMQ в съвременните приложенияВенцислав Атанасов
  14. Закриване

Лектори

Thumb image

Момчил Брашнянов

Момчил е проджект мениджър и сертифициран Scrum Master. Работи с клиенти от Западна Европа като проектите му са предимно големи уеб платформи. Бивш PHP програмист (ако човек въобще може някога да е “бивш” такъв…). Управлението на проекти му е страст, силно вярва в принципите и ценностите в Agile. Поставил си е за цел да създаде project management community във Велико Търново.

Thumb image

Любомир Филипов

Любомир Филипов e IT специалист с опит над 15г. Той е Group Architect и Deputy Program Manager на програма "Polaris", която е част от международната софтуерна компания FFW Agency. Разработвал е различни софтуерни решения за агенции от Австралия, Германия, САЩ и Нова Зеландия. Той е лектор на международни конференции и преподавател по дисциплините PHP и Шаблони за софтуерен дизайн към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. През последните 10 години активно организира турнири, хакатони, конференции, свързани с компютърните науки и е сертифициран възпитаник на Harvard Business School online, като специализира в Leadership and Management.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Автор е на 15 книги по програмиране и технологии. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Thumb image

Андрей Радев

Андрей пише Ruby и Javascript от доста време, но статичната типизация го изкушава -- я покрай Typescript, я покрай Rust. Първия го спасява при рефакториране в ProductHunt, а втория го надъха толкова много, че организира избираем курс в СУ, който ще започне шестата си година идващия зимен семестър. Вероятно ще показва код във Vim, защото продължава да е по-лесно от писането на слайдове.

Thumb image

Невен Боянов

Невен е непоправим стартъп ентусиаст, предприемач, активист в Клуба на Програмистите във Велико Търново. Съосновател на Интерлекта – продуктова фирма в областта на мобилните комуникации и телемедицината с офиси в България и САЩ. Като визионер и мотиватор, той спомага фирмата постоянно да надминава собствените си възможности – не само в областта на технологиите, но и в създаването на стратегически партньорства и нови бизнес модели. Съосновател на Клуб Програмистите във Велико Търново – организация с нестопанска цел, насочена към образованието, създаване на нови умения и личностното развитие за хора от всички възрасти в областта на информационните технологии.

Thumb image

Ана Лазарова

Ана Лазарова е адвокат, практикуващ основно в сферата на търговското право и интелектуалната собственост. Ана е член на Софийска адвокатска колегия от 2007 г. Тя е и представител по индустриална собственост пред Българското патентно ведомство и Службата на ЕС за интелектуална собственост (EUIPO). Ана е част от общността на Creative Commons в България.

Thumb image

Венцислав Атанасов

Венцислав е бекенд програмист с над 10 години опит, предимно с уеб технологии и по-конкретно PHP. От време на време пише и малко NodeJS, както и C за embedded проекти. Представя се и за системен администратор понякога, но все още не му вярват. Не пропуска да прави микрооптимизации из код, до който се добере, като понякога се отплесва. Член е на init Lab от 2013 г. и работи по проекти с отворен код в свободното си време.

After Party

Ресторант Его 1
ул. Независимост 17
Резервация на ТърновоКонф

Записвания

Архив

Контакти:
Екип