TarnovoConf

TarnovoConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Петото издание на събитието се организира със съдействието на "Клуб на програмистите във Велико Търново" и подкрепата на SiteGround и FFW Agency.

16 Април 2016

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Арена Търново
гр. Велико Търново, ул. Славянска 2

Програма

 1. Кафе
 2. Откриване
 3. Social Engineering - Or How to Steal Your IdentityМариян Маринов
 4. Риба, рак или щука - автори на техническа документацияДесислава Михайлова
 5. iOS 9 for DevelepersБогдан Ковачев
 6. Обяд
 7. Непознатите виртуални световеСтефан Ставрев
 8. Отново микроконтролери - или как да направим for цикъл като ползваме хардуера. Паралелна обработка и работа с данни.Невен Боянов
 9. Кафе и разговори
 10. Unconference slot - Dubugging System Resources
 11. Писна ми от бизнес програмиране: Първи стъпки в правене на игри с Unity3DЛъчезар Канавров, Стоил Стойчев
 12. Lightning talks
 13. Закриване

Лектори

Thumb image

Мариян Маринов

Мариян е системен администратор по душа. Занимава се с Линукс от 16 години. Той е партньор и управител на 1H Ltd. - фирма, която пише софтуер за server management специфично за hosting доставчици. Голям фен е на Open Source софтуера и редовно говори на различни Open Source конференции на Балканите. Той също помага и за случването на OpenFest - най-голямата българска Free and Open Source конференция. В свободното си време води курсове по Системна администрация и Мрежова сигурност в Софийски университет и Telerik.

Thumb image

Десислава Михайлова

Преди пет години Деси става част от гилдията на авторите на техническа документация в страната, като започва работа за един от лидерите на пазара в света на хазартния бизнес онлайн. Сега е член на теком България и част от Progress, която придоби Telerik през 2014 година - водещ доставчик на софтуерни решения в страната. Тя гледа на себе си като на експериментатор, за когото професията е по-скоро призвание, а кариерата - естествен процес в развитието на професионалните умения. Наред с писането, поддържа блог за родния си град и обича да се занимава с доброволчество.

Thumb image

Богдан Ковачев

С над десет години опит в програмирането, Богдан прекарва последните четири в специализация в iOS. За него интерес представляват разработки, целящи директното подобрение на ежедневието на крайния потребител. Богдан е партньор в Touch Awesome и е от създателите на iOS Meetups. Обича екстремните спортове и традиционния пловдивски айляк. Богдан не е веган.

Thumb image

Стефан Ставрев

Стефан е с над 5 години опит в проектирането и разработването на видео игри, интерактивни архитектурни визуализации в реално време, изкусвен интелект и интелигентни системи. Активно участва в неправителствени организации и състезания. През 2015, заедно с екип на Хакафе, сечелват първо място на международното състезание на N.A.S.A. - Space apps challenge в гр. Бургас. Освен с разработка, Стефан се занимава и с преподаване. Води избираеми дисциплини за разработка на игри в Пловдивския Университет, както и в наскоро-стартираната от него и негови колеги академия CodiCamp.

Thumb image

Невен Боянов

Невен е непоправим стартъп ентусиаст, предприемач, активист в Клуба на Програмистите във Велико Търново. Съосновател на Интерлекта – продуктова фирма в областта на мобилните комуникации и телемедицината с офиси в България и САЩ. Като визионер и мотиватор, той спомага фирмата постоянно да надминава собствените си възможности – не само в областта на технологиите, но и в създаването на стратегически партньорства и нови бизнес модели. Съосновател на Клуб Програмистите във Велико Търново – организация с нестопанска цел, насочена към образованието, създаване на нови умения и личностното развитие за хора от всички възрасти в областта на информационните технологии.

Thumb image

Лъчезар Канавров

Лъчезар Канавров е .Net програмист и консултант със солиден опит в enterprise проекти. Посвещава голяма част от времето си на най-новите и модерни платформи за web development. Към настояща дата е партньор в Slash Stars - фирма официален партньор на Telerik, предоставяща консултантски услуги в сферата на test automation и разработката на web апликации.

Thumb image

Стоил Стойчев

Стоил Стойчев е програмист на автоматизирани тестове и консултант, прекарал години в Telerik. Има дългогодишен опит като trainer на QA специалисти. В момента преподава как се правят игри и на невръстни програмисти като доброволец към Coding Pirates Bulgaria.

Снимки

Thumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb image
Виж всички снимки

After Party

Малкия Интер

Записвания

Архив

Контакти:
Екип