TarnovoConf

TarnovoConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Петото издание на събитието се организира със съдействието на "Клуб на програмистите във Велико Търново" и подкрепата на SiteGround и FFW Agency.

05 Декември 2015

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Болярски, зала Калоян

Програма

 1. Кафе
 2. Откриване
 3. Системи за компютърно зрениеОрлин Димитроввидео
 4. Resident good: NoSQLЛюбомир Филиповвидеопрезентация
 5. DIY home thermostat with Arduino YUN and DHT22Мариян Мариноввидеопрезентация
 6. Обяд
 7. Monoliths and microservicesБожидар Божановвидео
 8. Кафе и разговори
 9. HTTP/2 for DevelopersСветлин Наковвидео
 10. Криптография за начинаещи: Работа с JOSE и JWT за уеб и мобилни приложенияВладимир Джувиноввидеопрезентация
 11. Lightning talksвидео

Лектори

Thumb image

Орлин Димитров

Орлин е завършил ТУ-Габрово със специалност Автоматика, информационна и управляваща техника. Има собствена компания "ПОЛИГОНТийм" ООД работи, като системен инженер и създава софтуер за роботи. За Орлин професията е хоби и обратното. В свободното си време организира с колеги от цялата страна кръжоци и летни училища по роботика.

Thumb image

Любомир Филипов

Любомир е Zend Certified Engineer и консултант. На този етап работи върху large-scale PHP проекти, които включват в себе си и интеграция с различни services и NoSQL бази от данни. Член е на "Клуб на програмистите във Велико Търново" и част от общото събрание. Участва и организира различни събития.

Thumb image

Мариян Маринов

Мариян е системен администратор по душа. Занимава се с Линукс от 16 години. Той е партньор и управител на 1H Ltd. - фирма, която пише софтуер за server management специфично за hosting доставчици. Голям фен е на Open Source софтуера и редовно говори на различни Open Source конференции на Балканите. Той също помага и за случването на OpenFest - най-голямата българска Free and Open Source конференция. В свободното си време води курсове по Системна администрация и Мрежова сигурност в Софийски университет и Telerik.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин вдъхновява хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Вече над 20 години се занимава с програмиране, а от 12 години насам обучава софтуерни инженери. Мечтата му е да направи България Силициевата долина на Европа. Напоследък се е вдъхновил по блокчейн технологиите и обучава блокчейн инженери от цял свят.

Thumb image

Владимир Джувинов

В момента разработва OpenID Connect SDK, сървър и SaaS услуга в Nimbus Directory Services (собствен бизнес, www.nimbusds.com). Участва в работните групи JOSE и OAuth на IETF, a също и в Connect A/B на OpenID Foundation.

Записвания

Архив

Контакти:
Екип