TarnovoConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Петото издание на събитието се организира със съдействието на "Клуб на програмистите във Велико Търново" и подкрепата на SiteGround и FFW Agency.

05 Октомври 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Болярски, зала „Калоян“
Велико Търново 5000, ул. Стефан Стамболов № 53 А

Програма

 1. Откриваневидео
 2. Общителният програмист: Свобода, споделяне, развитие, приключение, братствоБожидар Бацоввидео
 3. Bluetooth Low Energy and the Internet of ThingsДаниел Радеввидео
 4. Обяд
 5. CSS за програмистиКрасимир Цоневвидео
 6. Unit Testing & RefactoringСветлин Наковвидео
 7. Stuff you should know about hardwareБоян Кросноввидео
 8. Кафе пауза
 9. Cooking for geeksЯна Петровавидео
 10. Arduino - the fun it brings youМариян Мариноввидео
 11. Трикове за продуктивностСтефан Къневвидео
 12. Лингвистични митовеБожидар Божановвидео
 13. Lightning talksвидео
 14. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Божидар Бацов

Божидар Бацов е софтуерен инженер, който обича Emacs, Unix (във всичките му превъплащения), zsh, Ruby, Java, Lisp и всякакви прилежащи технологии и инструменти. Любител на свободния софтуер, немската и ирландската бира, приключенските романи, ролевите игри и фантастичните филми.

Thumb image

Даниел Радев

Apple fanboy, програмист от далечната 1984, започвайки Apple II (тогава известен като Правец 82). Организатор на CocoaHeads Bulgaria и ментор в Eleven Startup Accelerator. В свободното си време пише код на Objective-C.

Thumb image

Красимир Цонев

Занимава с програмиране и дизайн вече 10 години. Работил е като графичен дизайнер, flasher, front-end и back-end разработчик. В последно време е по-скоро баща, но в малкото свободни часове чете за HTML5, CSS3, пише модули за NodeJS и се опитва да бъде в крак с най-новите технологии. Фен на хакерспейсовете, с удоволствие честичко посещава ВарнаЛаб.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин вдъхновява хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Вече над 20 години се занимава с програмиране, а от 12 години насам обучава софтуерни инженери. Мечтата му е да направи България Силициевата долина на Европа. Напоследък се е вдъхновил по блокчейн технологиите и обучава блокчейн инженери от цял свят.

Thumb image

Боян Кроснов

Собственик на Правец 82 (1987). Състезател - BOI, IOI. CCIE. Живял и работил в 5 държави. Съосновател на StorPool. Силни страни: Мрежи, x86 неща, datacenter неща, разпределени архитектури, мениджмънт на софтуерни продукти и предприемачество. Текуща изследователска дейност: екзотични системи и програмни езици, статии и лекции на тема съхранение на данни и стартъпи. Поведение на твърди дискове и SSD, оценяване на производителността на системи.

Thumb image

Яна Петрова

Яна Петрова е човек с идеи и разнообразни интереси в областта на маркетинга, комуникациите и хората. Обича да блогва, да готви, а понякога и да ги комбинира. От 2 години и малко развива CoKitchen, a от вече почти 5 координира конференциите от IT Tour и OpenFest.

Thumb image

Мариян Маринов

Мариян е системен администратор по душа. Занимава се с Линукс от 16 години. Той е партньор и управител на 1H Ltd. - фирма, която пише софтуер за server management специфично за hosting доставчици. Голям фен е на Open Source софтуера и редовно говори на различни Open Source конференции на Балканите. Той също помага и за случването на OpenFest - най-голямата българска Free and Open Source конференция. В свободното си време води курсове по Системна администрация и Мрежова сигурност в Софийски университет и Telerik.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

After Party

City Pub
Велико Търново 5000, ул. Христо Ботев №15

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип